Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Σεμινάρια σε καθηγητές από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών

Η ολοένα αυξανόμενη παραγωγή και ζήτηση βιολογικών προϊόντων, καταδεικνύει ότι η κατανάλωση τους, δεν αποτελεί μόδα που έρχεται και παρέρχεται αλλά, συνειδητή επιλογή υγείας. Για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών (ΠΑΣΥΒΙΟ), η σωστή ενημέρωση γύρω από την αξία και τα οφέλη της βιολογικής διατροφής, είναι μια από τις βασικές του προτεραιότητες.

Στα πλαίσια αυτά θέλοντας να τονίσει τον όρο βιολογικά προϊόντα αλλά και την σημασία τους, ο Σύνδεσμος διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 στην αίθουσα σεμιναρίων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και στις 18 Σεπτεμβρίου στο Γυμνάσιο Πολεμιδιών Λεμεσού, τα πρώτα σεμινάρια για καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης με θέμα: «Βιολογική Καλλιέργεια και Διατροφή 2009». Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τα καταστήματα Αιθέριο ως κύριος χορηγός προσέφεραν κατά τα σεμινάρια βιολογικά εδέσματα.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους και ομιλητές, ήταν και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών των σεμιναρίων. Επίσης ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Αντρέας Σελεάρης ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο που διέπει τα βιολογικά προϊόντα. Κατά τα σεμινάρια έκαναν σχετικές ομιλίες οι Χρύσανθος Σωφρονίου διευθυντής της Biocert, Βασίλης Κυπριανού πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών, Κωνσταντίνος Χαραλάμπους από τους Φίλους της Γης, Μαρία Βύρων Παναγίδου Διατροφολόγος, Χριστιάνα Φιλίππου-Χαριδήμου Κλινική Διαιτολόγος και Σάββας Μουζάκης Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν η περαιτέρω έμμεση ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, αλλά και να υπογραμμιστεί η υποχρέωση μας για προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η εκπαίδευση της σημερινής μας νεολαίας και των μελλοντικών καταναλωτών που εξαρτάται από τη σωστή ενημέρωση των εκπαιδευτικών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου