Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ο ΠΑΣΥΒΙΟ στην 4η Μεσογειακή Έκθεση Τροφίμων Κύπρου
Η πρώτη συμμετοχή του Παγκυπρίου Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών σε διεθνή εμπορική έκθεση υπήρξε απόλυτα επιτυχής. Κι αυτό γιατί, συμμετέχοντας στην 4η Μεσογειακή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών που πραγματοποιήθηκε από 14 έως 16 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, πέτυχε μια άνευ προηγουμένου συλλογική προβολή των κυπριακών βιολογικών προϊόντων σε ντόπιο όπως και διεθνές κοινό.
Το περίπτερο του ΠΑΣΥΒΙΟ, φιλοξένησε μια πληθώρα προϊόντων: από κρασί από σταφύλι βιολογικής καλλιέργειας, βιολογικό ελαιόλαδο, ξύδι, έψημο, χαρουπόμελο, μέλι, κεφίρ, γιαουρτοποτό και ούζο βιολογικά φρούτα και λαχανικά, γλυκά του κουταλιού, αμπελόφυλλα και βότανα.
Το επισκέφθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες στους οποίους προσφέρθηκαν γεύσεις των προϊόντων αυτών, όπως και πληροφορίες σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα και τη βιοκαλλιέργεια. Πολλοί επισκέπτες επέδειξαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στη βιολογική καλλιέργεια ενώ αρκετοί επαγγελματίες εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην εμπορία τους. Πέραν όμως των εκατοντάδων καταναλωτών και επαγγελματιών που επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΠΑΣΥΒΙΟ, σε αυτό έκαναν στάση ο Υπουργός Εμπορίου κ. Αντώνης Πασχαλίδης, ο πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτριος Ράλλης όπως και ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Μάνθος Μαυρομάτης.
Ο ΠΑΣΥΒΙΟ θα ενημερώσει τα μέλη του για τις επαφές που έγιναν στα πλαίσια της έκθεσης ώστε αυτή η συλλογική προσπάθεια να έχει θετικό αποτέλεσμα για κάθε μέλος. Σημειώνουμε ότι στην έκθεση υπήρξαν και συμμετοχές ορισμένων μελών του ΠΑΣΥΒΙΟ, όπως: η εταιρεία Κ. Michael Trading Ltd, η εταιρεία Stavros Parpis Foodstuffs Ltd και η πρώτη βιολογική υπεραγορά της Κύπρου, το Αιθέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου